onsdag 22. februar 2012

Oppdal stasjon

Denne uken har vært full av uventede og sterke opplevelse for meg ..
Tårevått å ta avskjed med Elke i går ..
Og gjett ... For en herrrlig velkomst på Oppdal stasjon !!!
Uventet og tårevått ble det IGJEN !!!

Balonger flagg og sang!!!
TAKK !!!!!!!!

Takknemmelig

Tenk at jeg har fått oppleve dette!
Helt fantastisk !
Takk Elke at du ville vise meg
"Ditt Africa"

Neste gang vi snakker safari snakker vi Moskus safari! Det ligger noe eksotisk over det også :-)
Gled deg!!

Over fjellet

Da er jeg snart i Oppdal igjen ! Skiene ventet... Og alle hjemme!
Ble litt av ett reisedøgn 24 timer er gått siden jeg klemte Frida Good bye! Reisetid og vente tid kan faktisk være god tid ! Studere mennesker f eks er underholdning !! Og strikke og høre lydbok er også godt takk til (Asbjørn) ikke minst la tankene flyte og fordøye detman har opplevd !

Det ble ikke syvmannsfly fra Nairobi :-) Lenge siden jeg har fløyet jumbo nå Gjort det bare en gang før .. Til Israel !
Utrolig at en slik sak i det hele tatt kan lette ! Artig !
Flybytte og trim tur på Schipol , Amsterdam Brukte GPS for å se hvor langt vi gikk Ble nesten en km :) godt for blodsirkulasjonen .
Så var det Stockholm neste ., i det vi skulle gå inn for landing så vi på sjermen som viser flyruta at flyet endret rettning .. Rett øst ! Joda .. Det var Underkjølt regn på Arlanda og var steng middleridig , så vi måtte ned i Helsinki å fylle drivstoff mens banen ble aviset .. Jodda .. Mange skulle videre med fly så litt spenning i luften var det ! Jeg skulle jo videre til Oslo og tenkte på baggen jeg så gjerne
Ville ha hatt i flyet så jeg kunne løpe direkte om tiden ble knapp ..
Røde kors mannen ved siden av meg var reisevant .. Jaja ingenting att göra åt detta Man får försöka att gilla läget , sa han
Hmm godt sagt ! Den kjøper jeg ! Mao Gjøre det beste ut av situasjonen !!
Jeg fikk høre litt om røde kors og jeg kan nå triumfere med tre hovedsteder på en dag .. Eller fire .. Om man sier ett døgn nå .. Ikke helt som "the big five" men det ligner :-)
Vel nede på Arlanda ruset jeg til bagasjenåndet Gjett hvems bag kom ALLER først?? Ha ! Sikkerhets komtroll for femte gang Ingen våpen nå heller :) ( folk er sååå træg ,bruker Såå lang tid til å få av seg jakka og de stakkar poser og vesker i plastboksene Sukk
Jeg brukte 3,7 sek )Så videre å finne gaten .. Rett på flyet .. I Oslo ventet jeg 10 min .. Da gikk toget ! Vi snakket flyt!
Nå bærs det oppover bakkene mot Dovrefjell !! Herrlig!
Har kaffe på koppen som representerer Go - stund!!

Anneledesheten

Tenker også på alle de inntrykkene en rundreise i byen gjør . Folk går og går langs veien .. Der trafikken køer seg står folk å selger alt mulig mellom bilene , frukt , flagg, bildeler , klesplagg , såpe alt mulig rett og slett !Langs veien noen plasser er det som om de har satt butikken ut på fortauet .. Masse masse bortover veikanten Møbler, krukker , blomster og ALT mulig .
Mitt i alt dette som for en turist virker sjarmerende og anneledes vet vi at dette er land som har store store utfordringer på alle plan ! Korrupsjon,økonomiske vanskeligheter og kompliserte sosiale utfordringer ! Satt ved siden av en rødekors arbeider som hadde vært plassert i Nairobi noen uker Han viste meg noe av det de jobber med !
Jeg håper vi kan stå med å bidra i fremtiden også! Ett ansvar vi MÅ står sammen om !

Dette liker jeg

Klar til avreise

Kanon-artig dag i Nairobi!
Frida var super .. Dama kunne kjøre for å si det sånn Trafikken minnet mye om Moskva -erfaringer .. Hun sto på sitt og var sikkerheten selv !! Venstre kjøring er litt spesi .. Særlig rundkjøringer der ALLE skal inn i hulter til bulter .. Og så gærne siden liksom .. Det gikk fint..
Har pressa bagen propp full nå .. Tenkte jo reise med kun håndbagasje tilbake og .. Det gikk ikke Jeg og Frida presset inn dagens varehandel og fikk glidelåsen igjen med ett skrik og den ble ALT for tung.. Jeg var inne på tanken å kjøpe trikset Hege fortalte meg om da hun var i Nepal .. Folk som smuglet Ola-klær tok på seg mange lag .. Jeg tenkte over muligheten å ta på meg alle de klærne jeg fikk til Dobble bukser og noen lag t- trøyer å avslutte med flisjakka og Hel-sport jakke til slutt.. Kunne godt fint det og baggen kunne blitt med i flyet.. Men fant ut at dersom jeg hadde gjort det hadde jeg nok smeltet ned til en bløt flekk og da hadde noen tørket meg opp og vridd meg oppi en vask her og det hadde blitt en i minus på flyet.. Så den fikk gå på båndet.. Sikkert hundre grader her nå .. Venter på boarding Stått i diverse køer og i den siste boarding køen tok jeg en meget heftig plutselig Ishoel -nys .. Jeg måtte be nederlenderen foran meg om unnskyldning MANGE ganger. Han har sterkt hjerte.. Det vet han nå , men skvatt gjorde han.
Utroli foresten hva folk har i håndbagasen .. Her hadde de en monter med alt mulig , skulle gjerne hatt noen av de saksene. Ser at
Fler enn meg har prøvd seg
Med stein ..  Stein kan man slå i hodet på kapteinen
Og så har jeg mistet en sokk Fant den bare ikke i bilen Ikke Frida heller ;-) rart å reise m en sokk ..
Nå blir det lyd bok 

Karen Blixen

Det var utrolig vakkert på museet til denn danske kvinnen som odlet kaffe og drev med jakt! Husene står der og utstyret er utstilt ! Frida viste meg kaffebønner og et mangotre sto der vakkert som bare den !
Inne fikk jeg ikke ta bilder .. Mye var orginale saker ! Klærne Meryl
Streep brukte i filmen var også der .
Ingen av skinnene som lå på gulvene var orginale .. Da snakker vi løve , Leopard og sånt . De er sjenket til det danske kongehuset !
Artig å gå friske opp historien !

Ett lite møte til glede

Forunderlig hvordan små små ting kan gjøre en glad .. Når man slipper de inn .... Denne mannen sto utenfor rommet vårt når vi skulle gå til frokost den siste dagen .. Han smilte bredt og sa så klart høfflig "good modning .. How Are you ?" han er jo ansatt , men så.. Han kunne bare ha sett ned og kostet videre.. Men han pratet på , ville vise meg kosten, spurte meg om jeg syntes den var fin , forklarte nøye hvordan han hadde laget den og hvor fantastisk god den var til å vifte bort tørre løv fra den stenlagte stien .. Hans ekte varme utstråling gjorde meg glad !

tirsdag 21. februar 2012

En som hälsar till Elke

Hello!

Misset noe

Elke du missade detta på hotellet .. Jag gick fel när jag skulle tvätta händerna .. Kolla .. Is och lukt kuler ...

Traff kjente!

Det kom jo for en dag at jeg har kjente i Nairobi! ( takk til FB )
Frida kjørte meg til en skole der kona til Bent jobber !! Bent er fra Halden og vi kjenner godt til hverandres familier fra tidenes morgen ! Utrolig koselig å treffe dem å hilse på ett par av barna deres!! Få en prat m lokale folk er alltid artig !!
Så ble det middag før jeg dro til flyplassen .. Avsluttet på hotellet vi sov på i natt ..

Frida

Det var tårevått da jeg sa "ha det" til Elke! Denne uken har satt spor .. Hun fortsatte sin reise Og jeg vender nordover .. Flyet mitt går i Kveld så jeg fikk en hel dag på egenhånd her i Nairobi ! Elke hadde fixet ny "reise leder" Hun overlot meg til Frida ! Kjempe kul dame !Vi har kjørt rundt i byen ! Sååå mye anneledes å se ! Frida er super og guider meg til Karen Blixen museum !! Det er litt Lady Abernott feeling over hennes prosjekter må jeg si ! Må hjem å se filmen Mitt Africa ihjen og Google litt ;-) trenger oppgradering!
Så går turen til en perle fabrikk .. Disse smykkene får ny mening etter dette!! Utrolig å se hva som ligger bak !

mandag 20. februar 2012

Karen Blixen

I natt er det Karen Blixen hotell som gjelder !
Fantastisk dette også !
Piripiri reker til middag og cheescake !
Vi skal sove godt i natt , men vi kommer til å savne en blaffrende telt duk , vakter med lommelykter utenfor,gresshoppenes sang og hyenenes rop !!!

Mot Nairobi

Å kjøre 7 manns fly gikk utmerket !!
I Nairobi ventet taxi og varm sol .. Nytt liv i gatene .. Folk overalt og de går og går og går !

Masai mara

Vi er henrykkte !
Og "the sleeping Masai" og Endumoto er der til neste gang vi sees !

Mot flyplassen

Isac kjørte oss til denne eksotiske flyplassen ute på en åker .. Jeg tok bilde av ALT som var der .. På Fagerhaug airport har vi et tårn i alle fall ( ett Bitte litte ) her var det ikke no tårn ...

Crewet vinker

Det er vanskelig å ta avskjed for oss begge ... Så det ble.. Auf wiedersehen .. :-)

Elkes brukkne tå!

Sikkert mange som undrer hvordan det går med Elkes fot .. Jodda .. Hun klarer dette og foten er som den er !
MEN i dag fant hun en som hadde ett større krykke behov ... Så den fortsetter Afrikalivet !

Wildelife

Vi blir får liksom Ikke nok av livet på savannen ..
Denne siste formiddagen kunne vi valgt en long lazy morning .. Men neida ! Bi bestillte vekking halv seks . Det var bekk mørkt da vi sto opp , en bekk mørk vakt kom med bekk svart kaffe og te og vi var klar for en siste runde på herrlig humpete vei i denne herrlige bilen som har vært som et hjem denne uken .
Når lyset bryter mørkret blir det en helt spesiell stemning Det er rolig og vakkert!


Vi merket etterhvert at vi har virkelig fått inn scanneblikket .. Ser etter små ører som stikker opp av gresset .. Som kan tilhøre noe som er verdt å se på osv .. Har jo vært på sauleting og rensjakt .. Og det ligner litt :-)
Så sier Isac ..I think there are some lions here!! Han er bare rå !! Såå skarp ! Og jo visst Der sitter det to .. Da vi kommer nermere går det et sukk gjennom damene ... Det var ikke to .. Men 10 nei elleve tolv .. Nei tretten vi teller som gale .. 16 st så vi ...I en flokk!! Og på rad og rekke går fra oss mot buskene.. Vi kjører rundt . Og de kommer RETT mot oss .. HELT fantastisk altså !! Ubegripelig syn !!
De passerer bilen og går videre fra oss!
Vi var stumme!!