lørdag 18. februar 2012

Ny dag

Vi har fått våre big five og sett ALT synes vi Men en ting har vi ikke sett og det er mysloken .. Hva heter det på norsk igjen ?? Blir språkvill .. Det går på svensa nu med lite innblanding av swahili :-)
Herrlig frokost ! I dag er der myrslok-dagen ! Vi krysser fingre :-)

WHAT A DAY !!

Vi hadde en meget god natt i natt Vi hørte hyenene og sov som barn i teltet!
Nydelig frokost og Isac var klar !
Vi har mere som gått inn i Masai klanen !! Et herrlig folk som vi føler oss hjemme med nå . Masai filten har blitt en del av oss .
Vi var super klar for hel-dag på savannen .
Bensin må også bilene her ha og pussig nok .. Vi fant en... Og drivstoff for en hel dag var i boks!

Her snakker alle om The big five ! Og vi manglet fremdeles den femte . The big five er : å få se .. Bøffel, løve , nesehorn , elefant OG LEOPARD. Den siste manglet vi ..Det er det store her ! Jeg visste ikke dette fra før ! Men Såå gøy å jakte på The big five !
Isac har scanne - zoom blikk , men han er også rask frem med kikkerten !! Det er dagen for Leopard !! Han har ikke sett noen på en måned .. Kokken sa at han skulle be hele natten for at vi skulle få se den mystiske , skye og vakkre skapning !
Og dere kan gjette !?!?

Vi fikk bare en helt unik og praktfull oppvisning !
Isac fant frem til en hanne under et tre ... Vi var målløse .. Plutselig reiser han seg og passerer oss en meter unna !!!!
Det setter spor !
We have the big five !

Lunsj på savannen

Isac er den perfekte sjåfør ( makaløse stunt med vår Toyota landcruiser) perfekte guide, perfekte dyrelydimitator, vet alt om dyra Kan svare på Elkes ALLE såørsmål ;-) pluss at han er den perfekte lunsj/frokost fixer under ett skyggefullt tre

Ben strekk

Noe forundrer oss ! Det er at vi kan være 100 % trygg i en åpen bil ! Vi kjører bare noen få meter fra løver og alt som kan krype å gå !!! Ingen bryr seg no særlig !!
Isac forklarer de spørrende kvinner så godt han kan om det meste :-)
Dyrene ser bilen som en enhet .. Et slags stort dyr !! Så i bilen er vi trygge De ser oss ikke som en god lunsj .. MEN .. skulle vi gå ut av bilen og stelle oss på bakken ..... Schmock .. DER ville vi bli en liten eksklusiv Go bit ! Så vi holder oss i bilen !
Når vi spiser lunsj og trenger ben strekk gjøres det på åpen slette med trygg oversikt !!
Når jeg når en topp går jeg ut i stjerne Her er ingen topper men tiden var moden !! Elke har sin variant !

The hippo-pool

Å se MASSE flodhester var bare Såå artig ! De lekte jo titt- tejj - borte leken til gangs. ! Ikke noe liv å se .. Plutselig dukket ett ti talls opp De bare ikke vifter på øra . men de går som propeller når de kommer opp! Hektisk fotografering !

Flere sheetas

Vår Isac har ett skikkelig scanne og zoome inn blikk ! Han ser alt !!
Han har trenet i mange år . Vi ønsker oss det blikket .. Jeg har dårlige odds med mitt forbruk av briller .. Hjemmesnekrede progresive (dobble) osv Elke ligger bedre an :-)
Tross dette klarte jeg å bruke scanneblikket ett øyeblikk Der var det noe.. Tre geparder ... En var skadet i foten

Endelig

Vi krysset fingre !! Vi ville se en til års kommet hanne !
Og her er han !

The King

Det regnet i natt og temperaturen har sunket Det gjør at rovdyrene er mer i bevegelse og kommer ut av buskene !
De liker å kjenne vinden !
Heldig for oss !!

Bonus

Så var det Elkes tur .. Hun brukte scanne-blikket og pekte og ropte ..SE!!!
Gepard så vi i går som sagt , men dette !!!! En sheeta med bytte ! Fantastisk !

Et lite sjokk

Jevnet med jorden .. Tornadoen hadde vært her !!

Mange hjelpere

Vi spurte om vi skulle hjelpe til.. Men nok folk , sa Alfonso

Tornado

Da vi så kom "hjem" hadde en tornado herjet og jevnet deler av leiren med jorden ! UTROLIG SYN !! Nok for at det blåste friskt på savannen og vi så mye svarte skyer og skurer som gikk var det et aldri så lite sjokk .. MEN Vårt telt sto!!!!!!! Bordet vi hadde spist frokost på lå på verandaen .. ( Snufs...)

fredag 17. februar 2012

Lørdag morgen

Tjohoo I dag blir det heldag på Savannen ..
Denne mannen (om dere ser godt etter ser dere han ) har passet på utenfor teltet i hele natt så ikke de ville dyra skal ta oss Det var bare det at jeg ikke så ham med en gang .. Så dere som kjenner meg vet åssen det hår når jeg skvette Jeg brøla og for i hop ... Elke , som hadde sett ham brøla i frykt over mitt brøl .. Og mannen , som heter jofef sikkert skjønte ingen ting stakkar .. Ett forbauset smil kom ..

Natt

Vi ble fortalt at vi var en velsignelse i kveld ! Vi bringer med oss regn ! !! Tenk å sitte her .. Inne under teltduken å høre det slår på telt duken ! Gode og mette og full av inntrykk !!
Dette gjør en glad !
Nå skal vi snart krype inn i teltet å sove !! Ligge å høre på alle lydene først.. Ett kor av gresshopper og .. Ja ikke vet jeg .. Aper kanskje og litt elefant brøl .. Vakter står utenfor og vi et full av trygghet !!
Nå krysser vi fingrene og ber om at vi skal få se den siste i "the big five " tomorrow ..! Leoparden !
God natt alle fra oss begge !!

Kveld Safari

Denne dagen ... Ett liv !
Så mange inntrykk !
Balongferden ett minne for livet ! Elke har drømt om dette og gjennomførte det!!
Jeg fikk være med !! I am blessed!!!!! Og ufattelig takknemmelig!
Vi avsluttet dagen med safari .. Helt makaløst .. Løvene lå padde flat å sov mitt på veien De brydde seg ikke .. De ventet på kveldens jakt ! Bøffeljorden var i nærheten !!
Majestetisk !!

Litt hard kokt men ..

Ny kunnskap

Når man kommer til et nytt land , ny kultur er det mye spennende kunnskap å ta til seg !! Masaiene som bot her er fantastiske mennesker . Isac er Masai ! ( vår mann bak rattet og private guide)
De er lange og tynne , går i Masai - teppe i sterke farger ! Går alltid med en klubbe og gift spyd ! Alle kuer tilhører masaiene Gud skapte kuene til dem! De ville dyrerene er Guds eiendom , derfor jakter de ikke på dem ! Isac er gift . Han betalte 10 kuer for sin kone . Han skylder fremdeles to kuer ... Masaiene bruker salvie blad som deodorant og tradisjonelt trekker de en tann i den nedre gommen for å ha en åpning til væske når de blir rammet av gul feber og får krampe!
De er ett utrolig vennlig folk !

I dag tilførte jeg ny kunnskap til masaiene ! Her er det jo herrrlige måltid ute i det fri og nå er de afrikanske picknikkene ikke de samme lenger Hanne !!
Look here !!

Frokost -picknikk

Etter å ha .. Jeg vet ikke hva jeg skal si .. Hvilke ord jeg skal bruke .. Suse er for kraftig .. Mere flyte ..trekke.. Med vinden .. I hvertfall en aldeles makaløst opplevelse å strømme over savannen .. Se fugler ovenifra!!! Helt enormt !! .. Ingen av oss ville lande .. Ikke Elke i hverfall .. :-) men til slutt måtte vi ned .. Og vi veltet i landingen ( det er vanlig og veldig artig ) og vi måtte krype ut .. ARTIG!!!
Igjen var det duket til frokost i skyggen .. Dette var HELT rått !! Oppkledde kokker sto klar ute på savannen med champis og frokost kl 9.00 .. Har ikke ord ..igjen !!

Deep talking

Dette må fordøyes ! HELT spesiellt!

Glade

Å flyte med vinden ga ørne- følelse

Fredag

Jeg tror jeg må begynne å skrive dag som overskrift nå .. Har begynt å rote med dager, tid og malariatablettene .. Jeg digger I phonen min men den vet Ikke hvor i versen den er .. Den swicher med tiden , noen ganger foran, noen ganger etter .. Men pytt Og pytt .. Det jeg visste i går kveld , ETTER kvelds safari i mørkeret , var at kvart over fire i dag tidlig skulle de komme å vekke oss .. Med kaffe og te .. Og det gjorde en meget trofast vakt !
I dag skulle Elke få sin drøm oppfylt ! OG JEG skulle få bli med ! Vi ville at Isac også skulle få bli med !! Vi krysset fingre alle tre..! Og det var plass ! Jippi !!

Vi ble hentet halv fem og dere skulle sett stjerne! The southern cross fulgte oss !! Et stjerne bilde som ser ut som et kors!! Og denne himmel er fullere av stjerner enn den hjemme ! Helt anneledes .. Månen er feil vei ! Magisk!

Om noe kan sies å være uten sidestykke var det dette !!

torsdag 16. februar 2012

Magisk

Å se dette er bare magisk!
Og at JEG tar disse bilder ! Det er ikke fra en bok liksom .. Ikke å tro!

Frokost

Å spise ute i det fri er noe både jeg og Elke setter høyt!!
Etter tre timer med ville dyr var dette måltid nesten en hellig stund!!


Løve

Forsto jo etterhvert at vi måtte opp tidlig for å få se enkelte dyr... Morgenstund er kjørlig og vidundelig vakker !!.. Når solen kommer for fullt er det skyggen som gjelder!
Vi kjørte og kjørte .. Speidet og speidet Masse dyr så vi .. Å se en ensom vandrende gepard som letet etter skyggefull plass var unikt!!!!! Vi fulgte den lenge! Løven er en av "the big five" .. Og det er ikke bare det at man vil ha sett alle disse fem som gjør at man speider spesielt etter løven . Løven har en egen majestetisk tiltrekningskraft !
Ingen ved dens side !!
Så snur Isac seg plutselig å sier "Are you ready for the lions??"
Jeg og Elke ser på hverande: YESS!!! Vi bare roper spontant rett ut!!

Å se en løvinne ligge sammen med sine tre unger bare noen meter unna bilen setter spor !

Atmosfæren var sterk!
Løvinnen brydde seg ikke om oss .. Ungene spiste fra noen kjøttbiter hun hadde lagt til ungene Løvinnen spiste ikke! Hun så på! Hun var godemt .. Hun kjelte med ungene som bare en løvinne kan .. Likevel visste vi .. Uten at noen sa noe .. At hadde vi bare berørt marken med våre føtter hadde hun eksplodert! Det bare lå i luften!
Hun utsrålte alt dette på en gang!
Vi var fulle av respekt!

Ny dag på Savannen

Kl kvart over seks sto Isac klar . Vi skulle på løve - jakt i dag!! Dette er en ny verden og ny kunnskap og viktige ting dukker opp hele tiden .. Ikke visste jeg hva " the big five " var !!! MEN nå vet jeg !!! I går var vi oppe i two of the big five ... I dag klarte vi four :-) = LYKKE!!