søndag 25. mai 2014

De fem sjøer

Dagen i dag har bare vært prakt full.. Ett par mils vandring .. 850 høyde meter .. Fantastisk tur til et populært område i Tetra fjellene .. Buss fra sentrum og så gåing langs oppmerket løype! Knall tur! For kropp og sjel og alt!!! Mæsta som heem.. :-) 

Opp i høyden

Fjellene her fascinerer meg .. Kabel banen ble valget neste dag .. Opp i 2000 meters høyde.. Litt gåing der oppe ble det også.. Så ned igjen .. Til butikk runde, masssse sports butikker her! Utrolig gøy! Svømme tur og massasje til kvelds.. And dinner !! Kooz! 


Jadda, ikke alt kan man vite😳

Buss mellom Krakow og Zakopane har jeg jo tatt før.. Så etter å ha kommet til Krakow, kaffe på markedsplassen var det bare å finne buss stasjonen ., den ligger rett ved jernbanestasjonen .. På vei til bussen går vi gjennom tog stasjonen og der står det jammen med et tog som det står Zakopane på.. Vips så er vi på toget! At det startet med å gå den gærne veien kunne vi tatt som et tegn .. Det snudde heldigvis .. Oppdaget snart at det var skikkelig mjølke rute , og ikke nok med det.. Det ble etterhvet buss for tog .., mini buss for tog.. Så vi kjørte sikk sakk mellom krakow og zakopane .. Har vært OVERALT og vi brukte over 5 timer på de stakkars 10 milene det er.. Det var bare å "gilla läget".. Er man våken kan alle stunder gi noe. Jeg observerte ett ektepar de hadde nok hatt diamant bryllup.. ble skikkelig rørt da jeg satt å så på dem. han hadde ikke tenner, han hadde hatt slag, og selv om jeg ikke kan polsk forsto jeg at den eneste som forsto hva han sa var kona! den kjærligheten jeg så mellom de satte seg i meg..ville hatt et bilde av dem.. men turte ikke.. tro det eller ei.. tok jo bilde av Nathalie med mine briller med lys på .. og jammen .. der var han ned gett.. sikkert for at jeg dkulle minnes dette øyeblikket! 
Jodda.. Vi kom frem!!! Taxi til hotell crocus og ned i byen bars det.. Og rett opp på gobalowka høyden med "fløybane" tog . Et fantastisk sted! Nydelig utsikt over Tetra fjellene! 
Tur til Zakopane

Første gangen jeg var her i Zakopane ble jeg betatt! Jeg var her sammen med en gruppe fra Telavåg! Siden har jeg vært her ett par ganger til, og hver gang har jeg bare tenkt på hvor artig det hadde vært å ha med familien hit.. Og nå ble det tur på meg og Nathalie.. Og ei reiseglad god venninde! 
Fly til Krakow og en tur oppom markedsplassen er jo bare "et must"